Villaförsäkringar

Vad som är en billig villaförsäkring är i viss mån individuellt, för vi har alla olika preferenser i försäkringssammanhang. Vi kan därför inte med säkerhet säga vad den bästa villaförsäkringen för dig skulle kunna vara. Vad vi dock kan berätta är vad de flesta eftersöker med sin villaförsäkring, för det är ju ganska troligt att även du som läser detta vill ha vad ”de flesta” som tecknar en villaförsäkring vill ha.

Detta är saker som är särskilt efterfrågade i villaförsäkringssammanhang:

Allriskförsäkring som ingår

Detta är det försäkringsmoment som förr ofta kallades för drulleförsäkring, och som gör att man även kan få ersättning via villaförsäkringen om man bidragit till olyckan själv genom att vara oaktsam eller genom att ha begått ett misstag (dock utan uppsåt), det kan man nämligen inte annars. Detta försäkringsmoment ingår ibland, men inte alltid. De flesta vill att detta försäkringsmoment ska ingå, men man får inte glömma att detta innebär att man betalar lite mer för försäkringen också, så var beredd på detta.

Begränsningar för åldersavdrag

Som annars kan göra att man får ut mycket mindre i ersättning vid skada, framför allt i en äldre villa. Många av de ”bättre” villaförsäkringarna har ett tak för åldersavdraget som gör att det inte kan vara mer än t.ex. 10 000 kronor eller 15 000 kronor, men det finns även villaförsäkringar där åldersavdrag kan göras för t.ex. 100 000 kronor om man har otur. Något att särskilt hålla utkik efter om villan är lite äldre, med andra ord.

Vettiga självrisker

De flesta är beredda att betala någon slags självrisk om en skada sker, även om det även finns villaförsäkringar där man inte ens behöver göra det, men man vill i regel inte att självrisken ska vara allt för hög. Självrisknivån bör därför vara hanterbar, men vad detta innebär i rena pengar är förstås en smaksak.

 

Vettiga försäkringspremier

Som förvisso kanske inte behöver vara de lägsta på marknaden (för då har i regel även försäkringen i sig vissa nackdelar), men som ändå är hanterbara. För att hitta en villaförsäkring med bra premiestorlek är det vanligt att folk jämför priser på flera olika villaförsäkringar.

 

Bra ersättningsnivåer

Som gör det möjligt att ersätta det som skadas eller som man blir av med, vad det nu än må vara. För vissa av de billigare villaförsäkringarna gäller att detta inte är möjligt, så om man väljer en mycket billig hemförsäkring är detta något att se upp med så att man inte råkar ut för en otrevlig överraskning när en skada väl är ett faktum.