Värdera bilen

Att värdera bilen online verkar smidigt och faktum är att det finns flera fördelar med att göra detta, men även vissa nackdelar. I denna artikel presenterar vi både fördelarna och nackdelarna med de tjänster som hjälper dig värdera den begagnade bilen online, för att du lättare ska kunna avgöra om detta är något du vill göra eller inte.

 

Dessa fördelar finns med dessa tjänster:

  • De är snabba

Du kan därmed få ett värde på din bil på bara någon minut.

  • De bygger på riktiga priser för sålda bilar av motsvarande slag

Då de jämför din bil med så liknande bilar som möjligt, som sålts nyligen, dvs. under det senaste året. Det rör sig därför inte om rena ”hitte på siffror” av något slag, utan om högst realistiska priser som bygger på verkligheten och den nuvarande marknaden.

  • De är lätta att hitta och man kan använda sig av flera av dem parallellt om man vill det

Då allt man behöver för att hitta dem är en sökmotor i princip. Att testa vad flera av dem säger om ens bil är ett bra sätt att dubbelkolla uppgifterna om man känner sig osäker.

  • De beskriver skillnaderna i värde beroende på om du säljer bilen privat eller i en bilhall

Vilket är väldigt bra för den som inte bestämt sig för hur bilen ska säljas ännu, då man med hjälp av detta lättare kan avgöra vad som passar en bäst. Många frågar sig: -Vad är min bil värd?

Dessa nackdelar finns med dessa tjänster:

  • De tar inte hänsyn till bilens skick

Och detta är givetvis en viktig faktor för köpare, som påverkar priset man kan få för bilen åt båda hållen, dvs. både om skicket är bättre än vanligt men även om det är sämre än vanligt. Man måste därför tänka på detta och möjligtvis justera priset åt något håll som köpare om skicket är annorlunda än medelsnittet på något vis.

  • De fungerar inte så bra för ovanliga bilar

Av den enkla anledningen att ovanliga bilar förstås säljs mer sällan, och därför har de förmodligen inte så många liknande sålda bilar under det senaste året att jämföra med. Vi rekommenderar därför att alla ägare till ovanliga bilar som behöver värdera sin bil gör detta på annat vis och inte med hjälp av dessa automatiska Internet-baserade tjänster.