Hemförsäkring

Man bör aldrig slarva med att skaffa en hemförsäkring, för om det är så att det händer något där hemma kan detta stå en väldigt dyrt om man är oförsäkrad. Och som tur är behöver det inte bli så dyrt att skaffa en hemförsäkring, för det finns väldigt många olika försäkringsbolag som erbjuder denna försäkringstyp och de försöker alla konkurrera med varandra om kunderna, vilket lett till lägre kostnader för försäkringarna.

Vi uppmuntrar dock alla som är på jakt efter billiga hemförsäkringar att inte glömma att:

Välja rätt sorts hemförsäkring

Man får inte tycka att priset på en hemförsäkring är så viktigt att man går med på att ha en mycket sämre hemförsäkring bara för att komma ned i pris, för detta kan man ofta bittert ångra. Istället måste du titta på priset på försäkringen i förhållande till vad du får för detta pris. Detta innebär att du bör titta på försäkringens omfattning och villkor också, utöver priset, och jämföra både innehåll och pris på flera hemförsäkringar med varandra för att kunna förstå vad som bör ingå och inte.

Jämföra så många olika försäkringsbolag man kan

Annars kan man aldrig känna sig helt säker på att man hittat det allra billigaste alternativet, även om det alternativ man hittat känns bra och billigt. Allra enklast blir det att få ned priset på hemförsäkringar om man gör en riktigt stor jämförelse av olika försäkringsbolag, som man tex gjort på foam.se, även om detta förstås även tar lite tid, så ta  dig gärna tiden att göra detta. Tänk på att den som inte känner för att göra detta manuellt även kan använda en automatisk jämförelsetjänst för att göra detta på ett snabbare och smidigare sätt.

 

Fundera noga på premiebetalningen

Ju mer sällan man betalar sin premie, desto billigare tenderar det nämligen att bli, eftersom man med anledning av en förskottsbetalning av försäkringen under ett helt år framåt exempelvis kan bli berättigad en rabatt som följd. Och detta innebär ju ingen extra ansträngning på något vis alls för dig själv, så varför inte göra detta?

 

Försöka samla så många försäkringar som möjligt hos ett och samma försäkringsbolag

Om detta alls är möjligt, för då kan man hos många försäkringsbolag få en rabatt som en slags premie för att det finns mer än en försäkring hos dem. De flesta av oss har ju några olika försäkringar åtminstone, och är du inte helt säker på att alla dina andra försäkringar är de billigast möjliga redan, kan detta vara värt att överväga då det faktum att man samlar försäkringar på ett och samma bolag ofta gör alla försäkringarna billigare.