Djurförsäkring

Att man kan försäkra hundar, katter och hästar kommer nog inte som en överraskning för någon, men något som brukar förvåna många är att det faktiskt går att försäkra andra djur också, som exempelvis hamstrar, fåglar, kaniner, möss, marsvin, sköldpaddor, minkar och så vidare.

Den djurförsäkring som man då måste teckna är en så kallad smådjursförsäkring och den fungerar egentligen som vilken annan djurförsäkring som helst och ersätter dig om du drabbas av veterinärkostnader på grund av olyckor eller sjukdomar.

 

Du kan dock givetvis inte teckna en hundförsäkring för en papegoja eller sköldpadda utan det är endast en smådjursförsäkring som kan vara aktuell i dessa fall.

Det som dock är bra med just smådjursförsäkringar är att de oftast brukar kosta mindre än försäkringarna för de större djuren, då även veterinärkostnader för mindre djur brukar vara lägre, så detta behöver inte alls bli lika dyrt, framför allt inte eftersom det numera finns flera olika försäkringsbolag som erbjuder smådjursförsäkringar, vilket inte var fallet förr, då detta var en ganska ovanlig försäkringstyp.

 

Vi rekommenderar därför att man alltid försöker jämföra även kattförsäkringar ordentligt innan man tecknar en av dessa försäkringar. Priserna kan nämligen skilja sig åt lite grann, och det samma gäller även de exakta villkoren som gäller för försäkringen samt ersättningsnivåerna. För vissa djurförsäkringar för mindre djur gäller även att premien sjunker efter ett tag om husdjuret varit skadefritt ett tag och så vidare, vilket i så fall är en fördel, men detta är inget man bör ta för givet, utan det är bättre att kolla upp detta för säkerhets skull, för varje djurförsäkring som intresserar en.