Bilförsäkring

Försäkringar är inget som de flesta är särskilt intresserade av, och detta gäller även för bilförsäkringar. Det är helt okej att inte ha ett särskilt stort intresse för detta, men vad detta ibland tyvärr kan leda till är att man gör olika misstag, som egentligen inte är helt nödvändiga, bara för att man inte vet bättre helt enkelt, vilket förstås är synd.

 

För att ni som läser detta inte ska göra dessa misstag när ni försäkrar er bil, har vi dock samlat dessa i en lista nedan.

 

Dessa vanliga misstag gör folk med sina bilförsäkringar:

 

Att förutsätta att något visst ingår i bilförsäkringen

Vare sig det är assistansförsäkring, hyrbilsförsäkring eller något annat. Det finns förvisso väldigt bra bilförsäkringar där det mesta egentligen ingår, men de flesta bilförsäkringar har massvis med undantag och innehåller därför inte allt man skulle kunna tro. Det är därför aldrig smart att bara tro att något ska ingå, utan istället måste man alltid ta reda på vad som verkligen gäller och det gör man givetvis genom att läsa villkoren från början till slut.

Att ange ett lägre milantal – med flit eller av misstag – än vad man verkligen kör

Detta kan ställa till med problem om en skada inträffar, för då kan din ersättning bli lägre. Glöm inte att om dina förutsättningar gällande detta ändras, för att du börjar köra mer på grund av ett nytt jobb eller liknande, så måste du meddela ditt försäkringsbolag detta.

 

Att som ung låta föräldrarna stå för bilförsäkringen

Detta är något som händer men försäkringsbolagen är medvetna om detta och därför uppmärksamma på sådana fall. Gör man detta riskerar man därför också att få en nedsatt ersättning vid skada eller i värsta fall bli utan ersättning alls! Detta är absolut inte en risk du vill ta, så vi avråder verkligen helt från detta!

 

Att man anger att bilen står i ett garage men brukar parkera på gatan

Om detta sker ofta och inte beror på en viss specifik anledning, som att garaget var blockerat av något när man skulle köra in i det kan detta också göra att man blir utan ersättning. Brukar du mestadels parkera på gatan istället för i garaget bör du därför ange detta för försäkringsbolaget för att vara säker på att få ersättning när något händer.

 

Att man tror att den bilförsäkring man har idag är den billigaste för att den var det när man tecknade försäkringen

Så är det nämligen sällan, för dels höjer många försäkringsbolag sina försäkringspremier, men det är även vanligt att det tillkommer nya aktörer på försäkringsmarknaden, som då ofta är billigare än de mer etablerade aktörerna. Därför finns det alltid anledning att se över vad man egentligen betalar för sin bilförsäkring med jämna mellanrum, även om man var ganska säker på att den bilförsäkring man har var den billigaste på marknaden för ett par år sedan.